Hunters Grove, Harrow

Wrap around, double extension
Loft conversion, Basement Conversion,
Open Plan, Play area, Outside hosting space, 
Home office, Increase storage space,
Increase natural light
255m2 / 2744f2
Greater London, United Kingdom

A challenging conversion of a 3-bedroom house with a new layout suitable for the owners, their 3 young children and elderly parents.

LIKE THIS PROJECT?
more like this

To get more space, the owner planned to knock down the side garage, making room for a new double-storey side extension. As well as that, a new single-storey rear extension was being added with bi-fold doors leading into the garden. Upstairs, the client wanted to create a dormer in the attic.
While already securing planning permits for the extension, our client realised he had no idea how best to layout the floor plan within the extension especially for the ground floor.
The client wanted to create an area where he could accommodate his elder parents – he requested a downstairs bedroom, toilet and walking shower room.
As well as that, he also asked for a small study room downstairs where he could work from as well as easy access to a bike storage which he used as he cycled to and from work.
The result was a Thanks BetterSpace, this is great. Thanks for your help, finally feel I know what I want

MORE LIKE THIS

Tufnell Park Road,  Camden

Wrap around, double extension
Open Plan, Play area, Outside hosting space, 
Home office, Increase storage space,
Increase natural light
255m2 / 2744f2
London, United Kingdom

Having recently secured this dated victorian 3-storey terrace property in north london, our client was keen to make full use of the sizeable plot. 

LIKE THIS PROJECT?

With ambitious goals, we were given a free hand to use the plot to its’ potential and create a dream home for the client and his family. After locking down the size and location of the double back and wrap around extension, we created a separate home office unit at the back of the garden.

By using large windows and a skylights, we’ve made sure that there was ample natural light. Converting the attic and basement into a living spaces, we’ve made full use of every square meter. We also removed the wall separating the front two rooms on the ground floor and created a light and airy open-plan space that also encourages more interaction. Purpose built storage space was spread generously around the house as well as some personal touches chosen by the client such as a Turkish hammam style bath and a sociable cooking style kitchen area which allows for socialising the food being prepared.

more like this