Halupa Street, Honolulu

Roof Extension
Layout Redesign
Create outside hosting space, Increase natural light
139 m2 / 1500f2
Hawaii, USA

When our client purchased a small bungalow on one of Honolulu’s most scenic hillsides, he dreamed of turning what was a modest Hawaiian-style one-storey house into a comfortable, upmarket residence for his parents.

LIKE THIS PROJECT?
more like this

The house was run-down and the layout was dated.

Most strikingly, the view at the back of the house was outstanding and the idea of creating a luxurious outside space to allow socialising with a spectacular outlook was on top of our client’s list.

Another goal was to create a separate area which could be used by a guest, giving full privacy to both guest and hosts.

This additional living area was made possible by adding a small second-floor floor extension in which a full self-sufficient living unit was added with separate access through external stairs.

To make full use of the views, both the main house and the separate rooftop unit enjoy outside wooden decks, so that the view could be enjoyed from both levels of the house.

 

BetterSpace helped the client turn his vision into an executable plan that fits with local regulations. The main house now includes three bedrooms, and two and a half bathrooms, and the second-floor unit included a living area, a bedroom and a bathroom.

Halupa Street, Honolulu

Roof Extension
Layout Redesign
Create outside hosting space, Increase natural light
 
139 m2 / 1500f2
Hawaii, USA

When our client purchased a small bungalow on one of Honolulu’s most scenic hillsides, he dreamed of turning what was a modest Hawaiian-style one-storey house into a comfortable, upmarket residence for his parents.

LIKE THIS PROJECT?

The house was run-down and the layout was dated.

Most strikingly, the view at the back of the house was outstanding and the idea of creating a luxurious outside space to allow socialising with a spectacular outlook was on top of our client’s list.

Another goal was to create a separate area which could be used by a guest, giving full privacy to both guest and hosts.

 

This additional living area was made possible by adding a small second-floor floor extension in which a full self-sufficient living unit was added with separate access through external stairs.

To make full use of the views, both the main house and the separate rooftop unit enjoy outside wooden decks, so that the view could be enjoyed from both levels of the house.

 

BetterSpace helped the client turn his vision into an executable plan that fits with local regulations. The main house now includes three bedrooms, and two and a half bathrooms, and the second-floor unit included a living area, a bedroom and a bathroom.

more like this