Lexington Street, Waltham

Add storage. Add bathroom. 
50m2 / 530f2
Massachusetts, United States

The owner of this beautiful property in Waltham, Massachusetts had a vision to transform a underused 3-season sunporch into a functional space for her and her family's needs.

The client's primary request was to convert the space into a versatile mudroom/laundry area, accompanied by a small bathroom comprising a sink, shower, and toilet. She also expressed her preference to retain the sunporch's large window, which not only bathes the space in abundant natural light but also offers a pleasant view of the backyard from the kitchen's breakfast nook.

LIKE THIS PROJECT?
more like this

Our design team embraced the client's ideas while incorporating their expertise to optimize the functionality and aesthetic appeal of the space. We carefully considered the dimensions of the space and layout concepts and proposed alternative suggestions to ensure the final design perfectly aligned with her needs.

Working closely with the client, we incorporated her feedback, and identified a suitable layout that optimized the use of available space and enhanced the overall functionality of this property.

Throughout this project, our approach has been to create a space that is not only practical but also reflects the client's unique style and preferences, ensuring that the space was in keeping with the overall style of the property.

MORE LIKE THIS

Hurworth Road, Darlington

Wrap around, double extension
Open Plan, Play area, Outside hosting space, 
Home office, Increase storage space,
Increase natural light
255m2 / 2744f2
London, United Kingdom

Having recently secured this dated victorian 3-storey terrace property in north london, our client was keen to make full use of the sizeable plot. 

LIKE THIS PROJECT?

With ambitious goals, we were given a free hand to use the plot to its’ potential and create a dream home for the client and his family. After locking down the size and location of the double back and wrap around extension, we created a separate home office unit at the back of the garden.

By using large windows and a skylights, we’ve made sure that there was ample natural light. Converting the attic and basement into a living spaces, we’ve made full use of every square meter. We also removed the wall separating the front two rooms on the ground floor and created a light and airy open-plan space that also encourages more interaction. Purpose built storage space was spread generously around the house as well as some personal touches chosen by the client such as a Turkish hammam style bath and a sociable cooking style kitchen area which allows for socialising the food being prepared.

more like this